Zout West (2018)

ZOUT WEST, varend lokaasjeteater

In de zomer van 2018 werd er twaalf keer in het zuidwesten van Fryslan het varend theaterspektakel Zout West opgevoerd. Met medewerking van vele vrijwilligers, koorleden, muzikanten en spelers werd dit een groot succes. Maar liefst alle voorstellingen waren uitverkocht.

It ferhaal
ZOUT WEST giet over het ontstaan van deze Súd Westhoeke van Fryslan en oer boer Germ die hartstochtelijk op zoek is naar een frou. Na wat help van een brêgewipper, koppelaarster en een oude frijster ziet hij in de verte de frou van zijn dromen in een boatsje voorbij varen.
Kiest hij voor lân, kiest hij voor wetter? Waar voelt hij zich thuis?

Het stuk
Vijf acteurs van Teatergroep Sult namen ons mee in een humoristisch en muzikaal ferhaal waarin zelfs het publyk mocht meezingen. Een belibbing op en rond het water waar op elke locatie een spelersensemble van bern, een gelegenheidskoor en -orkest werd samengesteld. Elke foarstelling op een unieke lokaasje met unieke participanten!

De takomst
Met deze theaterproductie werd het culturele klimaat in Súdwest Fryslân versterkt. Het gaat een opstap vormen naar terugkerende activiteiten die vooral de jeugd moet activeren tot toneel, muziek, zang en dans! Welke activiteiten? Achter de schermen zijn we druk aan het brainstormen. Heb je een leuk idee, laat het ons dan weten via eenbrugslaan@gmail.com